Splinter prikkelt
19-20-21 Mei 2017 Splinterfestival in Middelbeers! Een gezellig cultureel festival met een grote diversiteit aan muziekstijlen en steengoede optredens!

Ontdek

Oprichting Splinter in 1981

Splinterfestival is voortgekomen uit activiteiten de Stichting Splinter organiseerde. Stichting Splinter is begonnen in 1981 met een fietstocht naar de kerncentrale in Mol. Daarna probeerde Stichting Splinter elk jaar een sociaal of maatschappelijk thema onder de aandacht van het publiek te brengen. Dit deden ze door o.a. door middel van een jaarlijks thematisch festival: Splinterfestival. Activiteiten bestonden toen vooral uit tentoonstellingen, lezingen, de uitgave van een eigen blad: “Den Beersche Put” en natuurlijk het organiseren van muzikale festiviteiten (zowel populair als klassiek)

logo_oudSplinter verzorgde destijds ook politieke avonden m.m.v. lijsttrekkers en andere politici t.g.v. provinciale en gemeentelijke verkiezingen. Kortom, de stichting hield zich bezig met het organiseren en stimuleren van culturele, sociaal-maatschappelijk en politieke activiteiten, echter zonder een vooraf ingenomen standpunt te huldigen. Dit is ook terug te zien in de thema’s van die tijd. 1983 “Recht op Recht” (aandacht voor de rechten van de mens), 1984 “Voor de wind” (aandacht voor windenergie), 1985 “Jongeren en Muziek”, 1986 “Rock ’n Roll”, 1987 “Splinter gaat vreemd” (aandacht voor etnische minderheden),1988 “Splinter Natuurlijk” (aandacht voor het milieu), 1989 “Splinter Pure Pop” (een puur pop- en muziekfestival).

Na twee themaloze jaren waarin verschillende activiteiten werden georganiseerd, zoals “Splinter gaat klassiek” (klassieke concert-reeks), politieke avonden (Gemeentelijke herindelingen, zin of onzin?) hebben in 1992 een nieuwe generatie van actieve jongeren de handen in elkaar geslagen. Zij organiseren onder begeleiding van de “oudere jongeren” veel “verjongende” activiteiten, zoals:1992 “Splinternieuw” (aandacht voor jongeren), 1993 “(on)wijs grijs” (aandacht voor het Europees Jaar van de Ouderen, 1994 “Splinter Uit de Kunst” (over kunst en cultuur), 1995 “Spl(in)terValide” (aandacht voor invaliden), In 1996 hebben de jongeren het roer volledig overgenomen en besloten aan het festival geen al te zwaar thema te hangen. Doelstelling is het organiseren van een gezellig festival voor een breed publiek. Hierbij willen we zoveel mogelijk verschillende kanten van muziek en theater aan het publiek tentoonstellen. Dit wordt o.a. gedaan door het jaarlijks terugkerend KinderSplinter, door binnen- en buitenlandse acts, straattheater, cabaretiers en veel verschillende soorten muziek. De thema’s vanaf 1996 waren: 1996 “SplinterFeestival”, 1997 “De beuk erin”, 1998 “3 in 1”, 1999 “Splinter ziet sterren”, 2000 “Splinter springt in het oog”, 2001 “Rondje Splinter”, 2002 “Splinter komt met de jaren”, 2003 “Splinter werkt verslavend”, 2004 “SplinterZacht”, 2005 “Science Fiction”, 2006 “Splinter Stript”, 2007 “25 jaar Splinter”

25 jaar splinter!

Na 25 jaar Splinter zijn er wat bestuurswisselingen geweest en zijn er nieuwe mensen bij de groep gekomen. Nieuwe mensen betekent vaak ook een nieuwe visie. Splinterfestival wil voor alle publiek toegankelijk zijn en probeert zoveel mogelijk verschillende soorten muziek op het festival te zetten, zodat er voor ieder wat wils is. Het thema voor 2008 is ook zo gekozen dat het duidelijk is dat Splinter een iets andere weg wil inslaan dan voorgaande jaren. 2008 “The Next Generation” 2009 “Splinter Geschikt/Ongeschikt” Vanaf het jaar 2010 is het thema afgeschaft. Splinter heeft een huisstijl ontwikkeld die terugkomt en ook aan de aankleding wordt elk jaar weer aandacht besteed.

Splinter locatie

Het Doornboomplein in Middelbeers is al jaren de ideale locatie voor het Splinterfestival, wil jij weten hoe je daar komt? Bekijk het hier

info@splinterfestival.nl
KvK: 41096338
Rabobank: NL08RABO0133823342

Wij worden geprikkeld door

Thoro event support & fun-foods • Stukadoorsbedrijf J. van Gerwen BV • De Beerse Bakker • Bakkers tuin- en parkmachines • Theo Bruurs Schilderwerken & klein onderhoud • Van Agt Brandbeveiliging • Fysiofit BeekmansVan Eeten woninginrichtingPer SonoreRoffelsen HoldingmaatschappijSaetechVerautomation BVAllureVan Dorst AutoVakgarage van VroenhovenFista Nederland BVTIB A. Verouden BVP&O van LeeuwenBistro De VerwennerijHoveniersbedrijf Jac Kolsters